نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور

واکنش بایدن به صدور قرار بازداشت برای پوتین

واکنش بایدن به صدور قرار بازداشت برای پوتین رئیس‌جمهور آمریکا از تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی در صدور قرار بازداشت برای رئیس‌جمهور روسیه حمایت کرد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۴ - ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 18
کد خبر: ۱۷۶۹۸۸

به گزارش راهبرد معاصر، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا بامداد شنبه (به وقت تهران) از تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی در صدور قرار بازداشت برای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه حمایت کرد.

 

بایدن مدعی شد که تصمیم این دادگاه درست بوده و پوتین مرتکب «جنایت‌های جنگی» شده است.

 

دیوان کیفری بین‌المللی روز جمعه با متهم کردن ولادیمیر پوتین به ارتکاب «جرائم جنگی» در اوکراین برای او قرار بازداشت صادر کرد. این در حالی است که روسیه صلاحیت قضائی این دادگاه برای صدور چنین حکمی علیه رئیس‌جمهور آن کشور را رد کرده است.

 

ماریو زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: «تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری هیچ معنایی برای کشور ما از جمله از منظر حقوقی ندارد.» وبگاه شبکه خبری بی‌بی‌سی در توضیح بیشتر درباره موضع سخنگوی وزارت خارجه روسیه نوشته این موضوع به این دلیل است که دیوان بین‌المللی کیفری هیچ اختیاری برای دستگیری مظنونان ادعایی ندارد و تنها می‌تواند در کشورهایی که عضو اساسنامه آن هستند از صلاحیت قضائی برخوردار است.

 

روسیه و اوکراین هیچکدام عضو اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی نیستند اما برخی کارشناسان حقوق بین‌المللی ادعا کرده‌اند که این حکم می‌تواند بر سفر پوتین به خارج از روسیه اثرگذار باشد. ماریا زاخارووا در همین خصوص گفت «روسیه عضو اساسنامه دیوان بین‌المللی کیفری دررم نیست و هیچ تعهدی ذیل آن ندارد.»

 

جوناتان لیدر مینارد، کارشناسان روابط بین‌المللی در لندن هم گفته بعید است که این حکم پوتین را زیاد به دردسر بیندازد زیرا دیوان بین‌المللی کیفری برای دستگیری افراد به همکاری دولت‌ها نیاز دارد و دولت روسیه، مشخصاً در این خصوص با این دادگاه همکاری نخواهد کرد./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار